Fem gode råd til når du skal male dine vægge inde i huset

Kender du det, når man står og maler, men lige pludselig opdager man, at der er spildt maling på gulvet, og der er kommet maleraftryk i loftet. Malingen man brugte til sine lister, døre eller vinduer begynder pludselig at skalle af. Følg disse fem gode råd for at undgå lige netop dette.

  1. Først og fremmest er det vigtigt, du vælger den rette maling. Hvis du nu f.eks. skal male noget lavet af træ såsom lister, paneler, vinduer og døre, så er det allerbedst at bruge træmaling. Hvis du nu skal male dit køkken eller badeværelse ville det også være god idé, at bruge en mere glat maling i forhold til, hvis du nu skulle male din stue eller soveværelse, hvor man typisk vil bruge en mere mat maling. Der findes rigtig god kvalitets indendørsmaling fra Flügger, som man i øvrigt kan finde på Flügger-Horsens.dk.
  2. At dække dine flader til vil også være en meget fornuftig idé, så du ikke spilder maling. Du kan f.eks. dække din sofa til med noget plastik, hvis du skulle male din stuevæg. Hellere bruge lidt ekstra plastik end at spilde en klat maling på sofaen, som man fik af bedsteforældrene tilbage i 90’erne.
  3. Hvis det nu skulle ske, at man fik spildt på gulvet lige det sted, hvor der ikke var dækket til, er det altså vigtigt at få malingen tørt væk. Man skal altid huske at rengøre efter man har malet. Det gælder både pensler, malerruller, malerbakke og at fjerne alt det man har tildækket.
  4. Hvis man nu har et hul i væggen fra et gammelt maleri, der engang har hængt på væggen, er det altså vigtigt at spartle. Når du spartler, er det også vigtigt, du ikke bruger for meget polyfilla, da det kan klumpe. Hvis man så maler ovenpå det klumpede polyfilla kommer det ikke til at se særlig kønt eller fint ud. Så husk at bruge en god mængde, hverken for meget eller for lidt.
  5. For at få det mest elegante resultat skal du male med en pensel ude langs kanterne og i hjørnerne, før du bruger malerrullen. Hvis du gør det, undgår du at ramme væggen ved siden af, hvis du nu havde brugt malerrullen helt ude til kanterne.
Find en farve, der passer dig og dine vægge. Foto: Unsplash

For at få det pæneste resultat, så er det en god idé, at du følger disse fem gode råd til, når du skal male dine vægge. Netop for at undgå udfordringer. God fornøjelse.